Użytkownicy rybaccy regionu wodnego Górnej Wisły zobowiązani są do ponoszenia kosztów związanych z zarybianiem wód (nakładów rzeczowo – finansowych na zarybianie). W regionie wodnym Górnej Wisły zadeklarowano zarybienia następującymi gatunkami ryb:

  • głowacica,
  • łosoś,
  • troć wędrowna,
  • pstrąg potokowy,
  • lipień,
  • brzana,
  • boleń,
  • certa,
  • jaź,
  • świnka,
  • węgorz,
  • sandacz,
  • sum,
  • szczupak,
  • kleń,
  • miętus,
  • troć jeziorowa,
  • lin,
  • karaś pospolity,
  • karp,
  • sieja,
  • płoć, (tj. 22 gatunki ryb)

Wartość deklarowanych corocznych zarybień regionie wodnym Górnej Wisły wynosi 3 685 537,56 zł

 

 

Typy obwodów rybackich regionu wodnego Górnej Wisły [PDF 0.09 MB]